Een hoog verbruik aan medische zuurstof, vloeibare stikstof of andere medische of technische gassen in uw ziekenhuis? Wel eens gedacht aan een cryogene bulk- of minibulk tank? Eenvoudig, veilig en kostentechnisch zeer aantrekkelijk. Dat klinkt goed, toch? We nemen u graag mee in het verhaal.

De tank huurt u van ons. Ze zijn standaard goed geïsoleerd en voldoen uiteraard aan alle kwaliteitseisen als ook de technische eisen. Het volume van de tank kiest u zelf. Uiteraard geven wij hierin een advies op basis van het geschatte verbruik op jaarbasis. Een minibulk kan tot 600 liter. Bij groot verbruik kiest u voor een bulktank van 3.300 tot 60.000 liter.

Geïnteresseerd? Zo werkt het:
Wij installeren de bulktank. De bulktank wordt door een vrachtwagen gevuld met bijvoorbeeld vloeibare zuurstof. De druk in de tank blijft tijdens het vullen gelijk. Zo blijft de tank dus ook in gebruik tijdens het vullen. De reservoirs zijn goed geïsoleerd met veilig materiaal. Want u wilt niet dat er teveel zuurstof onnodig verdampt. Speciale verdampers maken de vloeibare stof vervolgens gasvormig. Daarna wordt het via een leidingnetwerk door het ziekenhuis getransporteerd.

De mini bulktank wordt door ons gewisseld zodra deze bijna leeg is. Deze wordt niet ter plaatse gevuld.

Telemetrie, oftewel 'uitlezen op afstand'
Met ons Datafer® systeem leest u de bulktank snel uit vanaf uw werkplek, waarmee u continue inzicht in uw verbruik heeft. Wij monitoren het ondertussen. Op afstand bewaken we de technische data, zoals druk en inhoud. Telemetrie noemen we dit. Is uw verbruik te hoog of te laag? Dan geven wij u een seintje. U krijgt in beide gevallen een perfecte, passende oplossing. Dit scheelt uw ziekenhuis in kosten. Lees hier meer over telemetrie. Goed om te weten; een mini bulktank heeft geen mogelijkheid tot telemetrie.

Veiligheid voor alles
Veiligheid staat altijd voorop. U wilt niet dat er iets misgaat. Daarom krijgt u veiligheidsadvies, voorlichting en begeleiding op dit gebied. En wij bewaken alles. We volgen daarnaast alle veiligheidsbepalingen en kwaliteitseisen. Denk aan de richtlijnen van de VLG, VBG en VSG. Dit voor het vervoer van gevaarlijke stoffen via land, spoor en water.

Aandachtspunten levering van de bulktank
De standaardlevertijd van de tank(s) bedraagt drie tot vier maanden. Heeft u meer spoed? Neem dan contact op. Wellicht kunnen we ervoor zorgen dat u de tank(s) eerder ontvangt. De volgende aandachtspunten zijn van belang:

  • Voldoende opstellingsruimte is noodzakelijk. Het opstellen van de zuurstoftank(s) gebeurt namelijk met behulp van twee kranen.
  • Van belang is dat de opstellingslocatie goed bereikbaar is en blijft. Dit in verband met het vullen van de tankwagen.
  • U heeft een vergunning nodig om een tank te plaatsen.
  • De richtlijn PGS-9 is van toepassing op de opstelling van de tank(s). 

Wat is PGS-9?
De aan te houden eisen, voorschriften en afstanden tussen een reservoir en andere objecten zijn opgenomen in de richtlijn “PGS-9 Cryogene gassen: opslag van 0,125 m3 – 100 m3 “. PGS staat voor Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen. Het cijfer 9 verwijst naar 'vloeibare zuurstof'.

Vragen en advies
Heeft u vragen of opmerkingen, dan staat onze afdeling techniek & veiligheid altijd voor u klaar. Voor advies over vergunningen bijvoorbeeld. Ook regelen zij het ontwerp en de uitvoering van technische projecten. Zoals tankopstellingen en leidingsystemen. Heeft uw ziekenhuis bijzondere of klant specifieke toepassingen van gassen nodig? Geen probleem. Wij helpen u graag.