Corpadur® C, koolstofdioxide als medisch hulpmiddel
Dit valt onder ‘de onzichtbare helpers’. Hiermee bedoelen we vitale gassen. Denk aan zuurstof, perslucht en lachgas. Niet weg te denken in de operatiekamer. Net als koolstofdioxide.

Koolstofdioxide maakt het makkelijker om endoscopieën uit te voeren. Veelgebruikt bij minimaal invasieve chirurgie dus. Het onder druk gebrachte vloeibaar gemaakte gas gebruiken wij als medisch hulpmiddel. Dit onder de merknaam ‘Corpadur® C’ (CE 0297).

U kiest uit twee beschikbare varianten:

  • Corpadur® C endo voor het gasvormige gebruik;
  • Corpadur® C cryo voor opname in de vorm van vloeistof.

Er zijn cilinders beschikbaar met een inhoud van twee, tien en vijftig liter.

Vloeibare stikstof
Stikstof is kleur, reuk en smaakloos. Verder is het reactie remmend en niet brandbaar. Ook is het onschadelijk ten aanzien van voedingsfysiologie. Bij Westfalen AG produceren we stikstof cryogeen via luchtsplitsing.

Vloeibare stikstof wordt vooral gebruikt voor dermatologische behandelingen. Voor het aanstippen van wratten bijvoorbeeld. Of voor het invriezen van biologisch materiaal voor onderzoeken en behandelingen.

Er zijn vaten beschikbaar met een inhoud van twee, vier, tien en vijfentwintig liter.

Maatwerk
In sommige situaties kan het voorkomen dat u niet met een standaard gassoort of cilinderinhoud uit de voeten kunt. Dat is geen probleem. Meld dit bij ons. Wij denken daarin graag mee en komen altijd met een passend voorstel voor uw situatie. Onze collega's staan voor u klaar!