Wij beschikken over een groot aanbod gassen, waaronder industriële gassen. Deze gassen worden in diverse branches gebruikt en zijn breed toepasbaar.
Hieronder vindt u de meest gebruikte industriële gassen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op of gebruik het informatieaanvraag formulier.

Acetyleen
Het acetyleengas wordt vooral gebruikt in combinatie met zuurstof. Deze verhouding dient echter wel juist te zijn om effectief te kunnen werken.
Het synthetische acetyleengas heeft een zeer lage ontbrandingstemperatuur.

Argon
Argon kan het best worden gecombineerd met gassen waar het oorspronkelijk mee gemengd was. Ieder menggas heeft zijn eigen voordelen en zo elk een eigen functie. Welk menggas het meest geschikt is voor een bepaalde toepassing, hangt af van het materiaal, de gastoevoer en eventuele omstandigheden.
In de laboratorium- en analysetechniek heeft argon nut vanaf een zuiverheid van 5.0 of hoger. Het wordt ingezet om tot argonplasma te komen, wat bij de analysetechnieken ICP en ICP-MS nodig is.

Helium
Helium is een geschikt component voor in een menggas. Naast dat het gebruikt wordt als beschermgas bij het lassen dient het ook als draaggas bij gaschromatografie. De meest voorkomende menggassen met Helium zijn met argon en stikstof.

Bekende toepassingen van Helium zijn de ballonnen en heteluchtballonnen. Helium heeft een goed stijgvermogen en wordt ingezet om ballonnen de lucht in te laten gaan. Hoewel waterstof hierbij effectiever is, is het gebruik van Helium een stuk veiliger. Heliumballonnen worden weleens gebruikt voor het verhogen van het stemgeluid, maar dit is sterk af te raden vanwege de zuurstof verdrijvende werking.
Als koudemiddel heeft Helium het laagste smelt- en kookpunt en wordt daarom veel ingezet bij toepassingen waar extreme kou noodzakelijk is, zoals bij cryogeen onderzoek en kernreactoren.

Waterstof
Waterstof is het meest voorkomende element in het universum en kent vele toepassingen diverse industrieën, zoals de metaalbewerking en voedingsindustrie. Het is bij ons verkrijgbaar als Protadur® E 949.

Het gas is ook een essentieel component in verschillende menggassen. Het kan goed gemengd worden met argon.

Stikstof
In veel verschillende branches is stikstof vrijwel onmisbaar. Een van die branches is de medische wereld. Stikstof wordt gebruikt om bloed, lichaamsvloeistoffen, weefselmonsters en andere elementen langdurig te bewaren. Daarnaast wordt het ingezet bij cryobiologie en kleine chirurgische ingrepen, zoals de behandeling van wratten.