Wat is een vernevelaar?
Een vernevelaar is een apparaat waarmee uw cliënt medicatie kan inhaleren. Door verneveling komt een medicijn dieper en makkelijker in de longen terecht. Het werkt bij diverse longaandoeningen. Door de vloeistof waarin het medicijn is opgelost, creëert de vernevelaar een nevel. Deze nevel ademt uw cliënt in via een mondstuk of masker. 

Verschillende medicijnen 
Er kunnen veel verschillende medicijnen verneveld worden. Dit varieert van luchtwegverwijders, slijmoplossers, ontstekingsremmers en antibiotica.

Aandachtspunt voor het vernevelen met antibiotica
Bij het vernevelen met antibiotica adviseren wij sterk het gebruik van een filter valve set van Pari. De filter valve set voorkomt dat er bij het uitademen antibiotica in de ruimte verspreid wordt. Zo wordt voorkomen dat eventuele andere huisgenoten dit medicijn inademen en hierdoor (misschien) resistent raken voor dit type antibiotica. Ook is het raadzaam om tijdens het vernevelen de ruimte zeer goed te ventileren.

Ruime keuze
U hebt keuze uit diverse vernevelaars. U kunt de vernevelaar bij ons aanschaffen. Daarnaast kunt u verschillende gebruiksartikelen bij de verneveltherapie bestellen.