Westfalen Medical heeft een breed assortiment aan medicinale gassen, cilinders, vernevelapparatuur, disposables en reduceertoestellen voor de offshore. Wij leveren al een breed scala aan diverse offshore klanten. Welke medicinale gassen kunnen wij u onder andere aanbieden?

Medicinale lucht (perslucht)
Aer medicinaal staat voor medicinale lucht, oftewel perslucht. Dit gebruikt u voor medisch therapeutische en medisch technische doeleinden bij ademnood.

Er zijn cilinders beschikbaar met een inhoud van twee, tien, veertig of vijftig liter.
Ook is er een bundel beschikbaar van twaalf keer vijftig liter.

Lachgas voor medische doeleinden (Distikstofoxide) 
Distikstofoxide voor medische doeleinden, ofwel lachgas, is een geneesmiddel met een verdovend effect. U zet het dan ook in als verdovend middel.

Er zijn cilinders beschikbaar met een inhoud van één, tien en vijftig liter.
Wij kunnen ook een mengsel leveren van 50% zuurstof en 50% lachgas.

Verschil Pin Index of Bullnose:

Pin Index
Pin Index is een manier om hogedrukcilinders met medische gassen aan te sluiten. Bijvoorbeeld op een regelaar of andere gebruiksapparatuur. Het maakt gebruik van geometrische kenmerken. Zo voorkomt u dat u een verkeerd gas gebruikt. Dit systeem wordt wereldwijd veel gebruikt. Voor anesthesieapparatuur, draagbare zuurstoftoedieningssets en diverse gassen die bij operaties worden gebruikt.

Bullnose
Bullnose cilinders hebben een afsluiting met schroefdraad. Hierop kan u een reduceertoestel aansluiten. Deze cilinders kunnen direct gebruikt worden zodra er, nadat het reduceertoestel, een neusbril of masker is aangesloten.