ViaSana is een orthopedisch kliniek. “Wij helpen patiënten met problemen aan hun bewegingsgestel op verschillende manieren. Soms met fysiotherapie. Dan helpen wij patiënten bijvoorbeeld met het sterker maken van hun spieren of het aanpassen van de houding. Maar soms zijn de behandelingen intensiever. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwe knie, schouder of heup nodig heeft. Dan opereren we. En bij een operatie? Daar komt soms medicinale zuurstof of perslucht bij kijken. En voor het leveren van deze medische gassen hebben we Westfalen Medical.”

Westfalen zet altijd die stap extra
Facilitair manager Carola Janssen van ViaSana is maar al te blij met de nieuwe samenwerking. “Hoe lang we samenwerken met Westfalen Medical? Nog niet zo lang. Sinds juli dit jaar. Maar Westfalen heeft nu al laten zien dat zij een fijne samenwerkingspartner zijn. Je merkt dat het een bedrijf is dat het écht doet voor de klant. Altijd een stap extra zet. Dat hebben wij bijvoorbeeld al gemerkt bij de overstap van onze oude leverancier naar Westfalen. Het omzetten van het oude medicinale zuurstofgas naar het nieuwe is soepel verlopen. En dat is ontzettend goed nieuws bij zo’n kritisch product als medicinale zuurstof.”

Zuurstof voor onze patiënten
Want Westfalen Medical levert ViaSana een belangrijk product. Namelijk medicinale zuurstof voor patiënten die een operatie ondergaan. Maar dat is niet alles. “Valt de voorziening van het medicinale zuurstof of perslucht uit? Dan hebben we altijd twee back-ups. Vangnet 2 en vangnet 3. Volgens de wet- en regelgeving heb je die drie bronnen nodig. Valt bron 1 uit? Dan ga je automatisch verder op bron 2. Maar valt om een bepaalde reden bron 2 ook uit? Dan hebben we altijd nog bron 3 als back-up. Westfalen levert ons het totaalpakket”, vertelt mevrouw Janssen.

Kwaliteit boven alles
De gassen die Westfalen aan ViaSana levert, worden voornamelijk buiten aangesloten. Maar natuurlijk moet het gas op de plek waar het nodig is, op de ok of verkoeverafdeling, nog steeds van goede kwaliteit zijn. “Westfalen verzorgt onze jaarlijkse controles van de pharmacopee. Wij stemmen de resultaten van deze metingen af met de apotheker, hij is verantwoordelijke voor de kwaliteit van de medische gassen in onze kliniek. Vanzelfsprekend controleert Westfalen het gas dat zij zelf in de fabriek ontwikkelen ook veelvuldig. Hier ontvangen wij als klant een certificaat van.”

Westfalen als toegewijd bedrijf
De samenwerking tussen Westfalen en ViaSana is nog pril. Maar ViaSana merkt al volop dat Westfalen een betrokken bedrijf is. “Westfalen wil het graag goed doen voor de klant. Dat merken we op allerlei fronten. Spreek je een medewerker per telefoon of mail? Dan kennen ze onze organisatie en weten ze ons snel te helpen. Loopt iets even niet goed? Dan pikken ze het gelijk op en veranderen het. Dat is gewoon hartstikke fijn. Het valt zelfs op. Eigenlijk zou ieder bedrijf zo moeten zijn”, vertelt Janssen enthousiast.

06-10-2022 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

"Eigenlijk zou ieder bedrijf moeten zijn zoals Westfalen Medical.”

ViaSana is een orthopedisch kliniek. “Wij helpen patiënten met problemen aan hun bewegingsgestel op verschillende manieren. Soms met fysiotherapie. Dan helpen wij patiënten bijvoorbeeld met het sterker maken van hun...

Lees verder

‘Bij Westfalen Medical voel je je gewaardeerd als klant’

“Juist bij een kritisch product als zuurstof moet je kunnen vertrouwen op een betrouwbare leverancier.” René Marquet, senior inkoper van HWW zorg, vertelt over de manier waarop Westfalen Medical dit...

Lees verder