“Juist bij een kritisch product als zuurstof moet je kunnen vertrouwen op een betrouwbare leverancier.” René Marquet, senior inkoper van HWW zorg, vertelt over de manier waarop Westfalen Medical dit invult.

HWW zorg biedt verschillende vormen van zorg. Naast verzorging en verpleging aan huis, heeft HWW zorg op acht locaties in Den Haag woonzorgcentra en verpleeghuizen. In de woonzorgcentra wonen bewoners zelfstandig en krijgen zij de hulp die zij nodig hebben. In de verpleeghuizen wonen cliënten die meer intensieve zorg nodig hebben.

Kritisch product
Een deel van de cliënten in de woonzorgcentra en verpleeghuizen is afhankelijk van medicinale zuurstof, cilinders en concentratoren. Voor de levering van zuurstof en apparatuur werkt HWW zorg sinds 2016 samen met Westfalen Medical. “Zuurstof is voor ons echt een kritisch product”, zegt René Marquet, senior inkoper van HWW zorg. “Dat vraagt om een goede en betrouwbare leverancier die in staat is om snel te leveren. Westfalen Medical heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een betrouwbare partner die met je meedenkt.”

Zuurstof voor COVID-patiënten
Zeker in de coronaperiode bleek de meerwaarde van Westfalen Medical, vertelt Marquet. “Bij HWW zorg hadden we een COVID-afdeling: een afdeling speciaal voor COVID-patiënten. Dat was zeer intensief, met name in de beginfase toen er ook veel onzekerheden waren rond COVID en hoe de pandemie zich zou gaan ontwikkelen. Op de piek was onze zuurstofbehoefte 25% hoger dan normaal. Zuurstof was toen natuurlijk hét product dat nodig was en daarin waren wij niet de enigen. In die periode hebben wij ons ook wel eens zorgen gemaakt over de vraag of er voldoende zuurstof geleverd kon worden. Westfalen Medical heeft echter de beschikbaarheid en de snelle levering te allen tijde kunnen garanderen. We hebben altijd kunnen krijgen waar we behoefte aan hadden.”

Cursus
Meedenken en service bieden gebeurt ook op andere vlakken, aldus Marquet. “We hebben zo’n 700 cliënten, van wie een beperkt aantal zuurstof nodig heeft. Het is dus niet zo dat al onze zorgmedewerkers elke dag met zuurstofcilinders en concentratoren werken. Juist bij zo’n kritisch product als zuurstof moeten medewerkers echter wel de kennis hebben alsof ze er dagelijks mee werken zodat ze weten hoe ze er op een goede manier mee moeten omgaan. Om die reden zijn cursussen belangrijk en die mogelijkheid biedt Westfalen Medical ook. Onlangs heeft Westfalen Medical bij ons op locatie nog een training gegeven aan een groep medewerkers. Dat stukje extra service stellen we zeer op prijs. Ook de korte lijnen zijn zeer prettig. We hebben al zes jaar dezelfde contactpersoon bij Westfalen Medical en dat werkt uitstekend. Bij Westfalen Medical voel je je echt gewaardeerd als klant.”

31-05-2022 door Martine Mulder

Laatste nieuws

"Eigenlijk zou ieder bedrijf moeten zijn zoals Westfalen Medical.”

ViaSana is een orthopedisch kliniek. “Wij helpen patiënten met problemen aan hun bewegingsgestel op verschillende manieren. Soms met fysiotherapie. Dan helpen wij patiënten bijvoorbeeld met het sterker maken van hun...

Lees verder

‘Bij Westfalen Medical voel je je gewaardeerd als klant’

“Juist bij een kritisch product als zuurstof moet je kunnen vertrouwen op een betrouwbare leverancier.” René Marquet, senior inkoper van HWW zorg, vertelt over de manier waarop Westfalen Medical dit...

Lees verder